به همان شکل که شما هم میدانید در گذشتههای بسیار دور بیشتر کابینتهای آشپزخانه و کمد دیواریها و حتی دربهای خانه از چوب و به واسطهی دست طراحی میشدند. ولی با گذر روزها به علّت قطع بیش از اندازه درختان و کمبود چوب اندک اندک فرآوردههای چوبی مصنوعی همانند اِمدیاِف و نئوپان جای چوبهای طبیعی را به خود اختصاص دادند. به عبارتی هنوز که هنوز است از جمله پرمصرفترین متریال در صنایع چوبی و دکوراسیون میباشند. ولی بسیاری از اشخاص حس طبیعی بودن و اصالت کار چوب را بیشتر پسندیده و به همین خاطر به منظور طراحی قسمت آشپزخانه، انتخاب کابینت چوب را در پیش میگیرند.
فهرست مطلب
- 1 کدام چوب برای کابینت بهتر است؟
- 2 راهنمای انتخاب کابینت چوبی
- 3 خصوصیات چوب راش عبارت است از؛
- 4 » خصوصیات چوب گردو عبارت است از؛
- 5 » خصوصیات چوب بلوط عبارت است از؛
- 6 شیوهی انتخاب طرح کابینت
- 7 انتخاب کابینت چوب و اقلیم حاکم در آن منطقه
- 8 بهترین رنگ در راستای رنگآمیزی کابینت چوب
- 9 گونه رنگ کابینت چوب طبیعی چگونه است؟
- 10 رنگ ایرانی و یا رنگ خارجی کدام یک بهتر است؟
کدام چوب برای کابینت بهتر است؟
کابینت تمام چوب در واقع اصیلترین و کهنترین گونه کابینت آشپزخانه میباشد که غالباً در منازل مجلل و عظیم مورد بهرهگیری واقع میشود و زینت بخش محیط خانه و فضای طبخ و پخت غذا میباشد. به گونهای معمول و رایج بدنه کابینت چوب از اِمدیاِف درجه یک و مابقی بخشها که حاوی؛ درب، ستون، سرستون، تاج به همراه زیرچراغ از چوب به همراه روکش چوب طراحی میگردد.
به علّت آسیبپذیر بودن چوب خام در مقابل رطوبت و عوامل محیطی تمامی کابینتهای چوب طبیعی احتیاج به رنگآمیزی خواهند داشت. به عبارتی روکش رنگ نیز از سطوح چوبی محافظت خواهد کرد و هم منجر به زیبایی بیش از پیش کابینت خواهد گردید. حائز اهمیتترین دلایل انتخاب کابینت چوب از قرار ذیل است؛
- طول عمر به همراه ماندگاری بسیار.
- جذابیت به همراه گرمی خاص به علّت بهرهگیری از چوب طبیعی.
- تولید سفارشی و همچنین تطابق حداکثری با سلیقه و علاقه کارفرما.
- بهرهگیری بهینه از محیط اطراف با اندکترین پرتی ممکن در فضا.
- تنوع بسیار بالا در اتخاذ مدل به همراه رنگهای مورد استفاده کابینت.
راهنمای انتخاب کابینت چوبی
حائز اهمیتترین خصوصیت کابینت تمام چوب راش این است که؛ قیمت مناسبتری را به نسبت دیگر کابینتهای چوب طبیعی خواهد داشت. بهترین و مناسبترین چوب راش متعلق کشورهای اروپایی میباشد که کیفیت مطلوبی را دارند. البته که چوبهای راش ایرانی هم میباشند که بافت یکدستی را به خود اختصاص دادهاند و به حالت مناسب خشک نگردیدهاند و گرههای بسیاری در خود دارند.
خصوصیات چوب راش عبارت است از؛
- قیمت مناسب.
- رنگ قرمز شتری.
- بافتی زیبا و شکیل.
- انعطافپذیری بالا.
کابینت از چوب گردو به علّت قیمت بالای چوب گردو درجه یک جزئی از کابینتهایی میباشند که کمتر طراحی و به تولید میرسند. در عوض میتوان در ساخت کابینت از چوبهایی با قیمت مطلوبتر بهره گرفت.
بنابراین میتوان چنین بیان نمود که کابینت چوب روسی و یا راش با روکش گردو میتواند منحصر به فرد باشد. با این کار شما قطعاً میتوانید در هزینههای خود تا به پنجاه درصد صرفه جویی کنید. در راستای افزایش مقدار استحکام و مقاومت کار میتوان یک لایه گردو که ضخامت بیشتری را به خود اختصاص داده است، بهجای روکش گردو مورد استفاده قرار داد.
» خصوصیات چوب گردو عبارت است از؛
- رایحه بسیار مطلوب.
- بافت به شدّت زیبا و گیرا.
- شکلپذیری و انعطافپذیری عالی.
- ماندگاری و طول عمر بسیار زیاد.
کابینت ساخته شده از چوب بلوط به لحاظ قیمت بین کابینتهای چوب راش و البته گردو واقع شده است. یعنی آنکه این نوع از کابینتها از راش گران قیمتتر بوده و از کابینتهای گردو ارزان قیمتتر میباشد و حدوداً پر تقاضاتر از نوع کابینتهای تمام چوب تلقّی میشوند. کابینتهای چوب بلوط مقاومت و استحکام بسیار بالایی را دارند و تا به سالهای طولانی برای شما کار خواهند کرد. بهترین رنگها برای کابینتهای چوب بلوط میتواند وایش وایت «سفید» و دیگر رنگهای روشن همانند کرم باشد.
» خصوصیات چوب بلوط عبارت است از؛
- فرمپذیری مطلوب.
- بافت به همراه رگههایی زیبا.
- رنگپذیری فوقالعاده زیبا و جذاب.
- ماندگاری و استحکام و مقاومت بالا.
شیوهی انتخاب طرح کابینت
پس از معین نمودن سبک کابینت و همچنین متریال مصرفی نوبت به اتخاذ طرح کابینت آشپزخانه تمام چوب خواهد رسید. انتخاب کابینت چوب و طرح آن میتواند حاوی اتخاذ مدل منبتهای ستون به همراه سرستون و نیز درب کابینت باشد. اتخاذ رنگ کابینت، به همراه دستگیره و گونه صفحه برروی کابینت از جمله عواملی میباشند که در اتخاذ طرح کابینت میتوانند اثرگذار باشند.
نمونههای دربهای چوبی کابینت در قیمت و همچنین زیبایی آن اثرگذار خواهند بود بنابراین در انتخاب آن لازم است نهایت دقّت عمل را به خرج بدهید. علاوه بر اینها نیز ابعاد فضای آشپزخانه را هم میبایست در نظر بگیرید. به عنوان نمونه؛ کابینتهای جزیره برای آشپزخانههای که دارای عرض کم و طول بسیار هستند، میتواند انتخاب خوبی به نظر نرسد و بهتر میباشد در آشپزخانههایی با فضاهای بیشتر این نوع از کابینتها مورد استفاده قرار گیرد.
انتخاب کابینت چوب و اقلیم حاکم در آن منطقه
بهتر است دو پروژه بسیار و بسیار مهم را در نظر بیانگارید. البته که قرار است در هردوی آنها درب ورودی و کابینت تمام چوب طراحی شده و به اجراء رسند. از جمله این پروژهها در مناطق مرطوب و البته پربارش همانند شمال کشور ما است و یکی دیگر از آنها در شهری چون تهران، مطمئناً توصیهای که ما برای اجرای دکوراسیون چوبی در این دو منطقه خواهیم داد کاملاً با همدیگر متفاوت خواهد بود. به این علّت که چوب بافت آسیبپذیری در مقابل رطوبت دارد و انتخاب نوع چوب و رنگی که برای درب ساختمان و کابینت بهرهگیری میشود میتواند در ماندگاری و طول عمر کار اثرات بهسزایی داشته باشد.
اغلب انتخاب کابینت چوب و نیز چوبی که برای طراحی کابینت و یا درب لابی تمام چوب در نواحی و مناطق مرطوب چون شمال کشور مورد استفاده قرار میگیرد، چوب روسی و در اولویتهای پس از آن چوب راش سپس بلوط است. البته که کیفیت رنگ مورد بهرهگیری در کار و ضد آب بودن آن از مقدار اهمیت بسیاری برخوردار خواهد بود.
بهترین رنگ در راستای رنگآمیزی کابینت چوب
بنابر آمار فروش با اختلاف کابینت چوب سفید رنگ، تحت عنوان پرفروشترین رنگ نامگذاری شده است. کابینت کلاسیک سفید به علّت بزرگنمایی بیشتر محیط آشپزخانه و همچنین زیبایی چَشمگیر نسبت به دیگر رنگهای کابینت آشپزخانه طرفداران بیشماری را به خود اختصاص داده است. اغلب در طراحی و ساخت این قبیل از کابینتها از روکش و چوبهای بلوط کانادایی و یا آمریکایی مورد بهرهگیری واقع میشود. طی مواردی هم بنابر سلیقه مشتری میتوان از ترکیب رنگ سفید به همراه پتینه طلایی به منظور زیباتر شدن هرچه بیشتر کار استفاده کرد.
گونه رنگ کابینت چوب طبیعی چگونه است؟
به گونهای معمول و رایج مقدار شفافیت دو گونه رنگ برای کابینت آشپزخانه مورد بهرهگیری واقع میشود که عبارت میباشد از؛ رنگهایی که پوششی میباشند و رنگهای خودرنگ. رنگهای پوششی به گونهای کامل برروی سطح کار پوشش ایجاد میکند. و هنگامی مورد بهرهگیری واقع میشود که چوب و یا روکش مورد استفاده در کابینت دارای کیفیت مناسبی نیست و یا آنکه اصلاً از چوب و یا روکش در طراحی و ساخت کابینتها استفاده نشده است.
ولو زمانیکه از چوب و روکش طبیعی بهرهگیری میشود استفاده از رنگهای پوششی چندان منطقی نخواهد بود. اینجا است که رنگهای خود رنگ و یا همان رنگ چوب که شفاف میباشند و بافت اصلی خود یعنی آنکه چوب را بهتر و بیشتر نشان میدهند به عرصهی میدان گام میگذارند. بله در انتخاب کابینت چوب، بهتر است بدانید که این نوع از رنگها رنگهای فوری میباشند که در فرآیند پایانی عملیات رنگکاری برروی سطح کار پاشیده خواهد شد. از سویی هم چون که حالت شفاف به خود گرفتهاند پس از اتمام کار بافت و رگههایی چوب تماماً قابل ملاحظه خواهد بود.
رنگ ایرانی و یا رنگ خارجی کدام یک بهتر است؟
در انتخاب کابینت چوب لازم است همیشه به این نکته توجه داشته باشیم که انتخاب رنگ ایرانی بهتر میباشد و یا رنگ خارجی؟ در زمان بهرهگیری از رنگهای ایرانی غالباً یک لایه رنگ پلی استر به منظور شفافیت و ضد آب گردیدن برروی سطح کار قرار خواهد گرفت.
درست است که رنگهای ایرانی قیمت خوبی را به خود اختصاص دادهاند ولی هیچگاه به سطح کیفیت رنگهای خارجی نخواهد رسید. بهترین گونه رنگ خارجی، رنگ پلی اورتان میباشد که مشهورترین برند آن در گِنج خلاصه میشود. بله، این رنگ از جمله باکیفیتترین رنگهای موجود در گسترهی بازار است و تغییر رنگ نداده نیز به صورت کاملاً ضد آب است. (چوبی وب)
سایر مقالات مرتبط: