کابینت

کابینت ضد آب

کابینت ضد آب

کابینت ضد آب

کابینت ضد آب چیست و چه انواعی دارد؟ یکی از مهمترین دغدغه ها در نگهداری از کابینت ها این است که کابینت ها در اثر رطوبت بالایی که در اطراف سینک ظرفشویی وجود دارد دچار پوسیدگی نشوند. کابینت ها به عنوان یکی از مهمترین بخش های آشپزخانه که امکان تعویض مداوم آنها وجود ندارد از حساسیت بالایی برخوردار هستند و با توجه به این که در برابر رطوبت بالای محیط آشپزخانه قرار دارند امکان دارد که دچار پوسیدگی شوند. به همین دلیل باید کابینت ضد آب باشد تا بتواند عمری طولانی داشته باشد. اما کابینت هایی که در برابر رطوبت و آب مقاوم هستند چه انواعی دارند و اینکه اصلا آیا نیازی هست که تمام بخش های کابینت ها ضد آب باشد؟ ما در این مطلب به این سوال پاسخ خواهیم داد که انواع کابینت ضد آب کدام است و اینکه ضرورت استفاده از این نوع کابینت ها چقدر است؟

 

کابینت ضد آب چیست؟

کابینت ضد آب

همان طور که گفتیم کابینت ها به خصوص کابینت های اطراف سینک ظرفشویی در معرض رطوبت و برخورد با آب قرار دارند. به کابینت هایی که بتوانند مقاومت بالایی در برابر رطوبت و آب داشته باشند کابینت ضد آب می گویند. این محصولات باید ویژگی هایی مانند: نفوذ ناپذیری در برابر آب و رطوبت را داشته باشند و حتما برای داشتن این ویژگی ها باید متریال خاصی در ساخت آنها به کار رفته باشد. ما به شما خواهیم گفت بهترین متریال مورد استفاده برای ساخت کابینت های مقاوم در برابر آب و رطوبت چیست اما اجازه دهید پیش از آن به این سوال پاسخ دهیم که آیا این متریال ها باید در جنس ساخت باشد و یا اینکه می شود از روکش های ضد آب استفاده کرد؟ همان طور که در مطالب قبلی بیان کردیم بسیاری از کابینت ها برای مقاوم شدن در برابر ضربه و حرارت از روکش کمک می گیرند.

روکش ها بر روی سطح صفحه بیرونی کابینت ها نصب می شوند و با توجه به ویژگی هایی که دارند کابینت را در برابر ضربه و یا در برابر حرارت مقاوم می کنند. اما آیا می توانیم از روکش هایی استفاده کنیم که کابینت ما را تبدیل به یک کابینت ضد آب کند؟ باید گفت بله این امکان وجود دارد و شما میتوانید از روکش هایی استفاده کنید که خاصیت ضد آب دارند و می تواند رطوبت بالایی را تحمل کنند. حال باید بدانیم استفاده از روکش ضد آب مناسب تر است یا متریال ضد آب؟

 

کابینت ضد آب

مزایا و معایب استفاده از روکش ضد آب

اگر قرار باشد ما از روکش ضد آب استفاده کنیم تا یک کابینت ضد آب داشته باشیم با مزایا و معایبی روبرو هستیم. برخی از مهمترین مزایای استفاده از روکش ضد آب شامل موارد ذیل می باشد:

  •     هزینه های کمتر
  •     امکان تجدید و استفاده از آنها بعد از نصب
  •     راحتی در نصب

اما این روکش ها دارای معایبی هم هستند که مهمترین آنها عبارت است از:

  •     امکان صدمه دیدن در برابر ضربات
  •     امکان بلند شدن از روی سطح
  •     امکان از بین رفتن اتصال به صفحات و پیدا شدن درزهایی که در برابر رطوبت و آب مقاوم نیست

با توجه به این موارد باید این نکته را در نظر گرفت که بهترین انتخاب استفاده از کابینت هایی هست که جنس متریال ساخت آنها ضد آب می باشد. استفاده از روکش نمی تواند گزینه ای مناسب برای ساخت یک کابینت ضد آب باشد و باید حتما از کابینت هایی استفاده کرد که در ساخت آنها متریالی به کار رفته باشد که آن متریال ضد آب باشد. معمولا روکش ها با وجود اینکه می توانند مانع انتقال آب و رطوبت شوند خود عمر بالایی ندارند و اگر بخواهیم با ضخامت بالا آنها را تهیه کنیم خود متریال ساخت مناسب تر خواهد بود.

یکی از مهمترین سوالاتی که برای بسیاری از افراد وجود دارد این است که برای داشتن کابینت ضد آب باید تمامی قسمت های کابینت در برابر رطوبت مقاوم باشد یا تنها کابینت سینک باید از این ویژگی برخوردار باشد؟ با توجه به اینکه متریال ضد آب دارای قیمت بالایی می باشد معمولا در ساخت کابینت تنها کابینت ظرفشویی را به کمک این متریال می سازند. از طرفی برای آنکه هزینه های نصب را کاهش دهند معمولا تنها یونیت این بخش از نوع ضد آب می باشد.

درب و بخش های بالایی این کابینت ها از جنس سایر بخش های کابینت ها می باشد و نیازی نیست آنها ضد آب باشد. در واقع داشتن یک کابینت ضد آب مقرون به صرفه و کارآمد برای ما به این معنا است که تنها کابینت زیر سینک و فقط قسمت یونیت آن با استفاده از متریال های ضد آب ساخته شده باشد. برای اینکه شرایط نفوذ ناپذیری این قسمت را بهبود ببخشیم میتوانیم به کمک چسب های قوی آکواریوم تمامی درزها و اتصالات این بخش با بخش های دیگر را بپوشانیم تا مانع از عبور آب از بین درزها شویم.

 

انواع کابینت ضد آب

کابینت های مقاوم در برابر رطوبت و آب در انواع مختلفی ارائه می شوند. اما مهمترین و کاربردی ترین انواع این محصولات به دو دسته اصلی تقسیم می شوند که این دو دسته عبارت اند از:

  •     کابینت ها پی وی سی (pvc)
  •     کابینت های ضد آب ام دی اف

نکته: همان طور که گفتیم برخی از انواع کابینت ضد آب دیگر هم وجود دارد مانند کابینت های چوبی ضد آب که با روکش و یا رنگ های ضد آب این نوع کابینت ها را به کابینت های مقاوم در برابر رطوبت تبدیل می کنند.

 

کابینت ضد آب

کابینت های پی وی سی ضد آب

یکی از محبوب ترین و کاربردی ترین انواع کابینت ضد آب، کابینت هایی هستند که در ساخت آنها از پلاستیک فشرده در دمای بالا به نام پی وی سی استفاده می شود. این متریال در برابر رطوبت و آب مقاومت بسیار بالایی دارد و بهترین گزینه برای کابینت های ظرفشویی محسوب می شود که البته دارای قیمت بالایی نیز می باشد. اما بدون تردید ازن نوع کابینت ها از کاربردی ترین نوع کابینت ها مورد استفاده در بازار محسوب می شوند که معمولا با ضخامت یک الی دو سانتی متری ساخته و اجرا می شوند.

 

کابینت های ام دی اف ضد آب

این نوع از کابینت ها مانند کابینت های چوبی ضد آب به کمک رنگ ها و به کمک روکش های مختلف در برابر آب مقاوم می شوند. اما با توجه به نوع ساختاری آنها می توانیم آنها را به عنوان یکی از مهمترین انواع کابینت ضد آب معرفی کنیم. این محصولات با صرف هزینه هایی نه چندان زیاد ضد آب می شوند اما گزینه مناسبی برای استفاده در سینک ظرفشویی نمی باشند و بیشتر به درد سطح بیرونی کابینت می خورند که معمولا در معرض برخورد با آب و رطوبت قرار دارد. 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *