با توجه به اینکه تنوع بسیار زیادی در کابینت ها وجود دارد، انتخاب برای تمامی اقشاری که می خواهند کابینت آشپزخانه خود را طراحی کنند زیاد می شود. در این بین برای اینکه بتوانند بهترین انتخاب را داشته باشند، باید میزان آگاهی خود را در مورد انواع کابینت ها افزایش دهند. این مطلب با عنوان مزایا و معایب کابینت روکش چوب به این منظور برای شما گردآوری شده است تا بتوانید به خوبی اطلاعات خود را در مورد اینکه کابینت های روکش چوب چه کابینت هایی هستند، چه مزایا و چه معایبی دارند افزایش دهید و انتخاب خوبی داشته باشید.
فهرست مطلب
کابینت روکش چوب چیست؟
در ابتدا باید بدانید که کابینت های روکش چوبی چه کابینت هایی هستند. در مورد استفاده از چوب ما در واقع سه نوع متفاوت از کابینت ها را داریم که عبارت اند از:
- کابینت های تمام چوب
- کابینت های طرح چوب
- کابینت های روکش چوب
با توجه به اینکه کابینت های تمام چوب دارای محبوبیت بالایی هستند معمولا میزان استفاده از آنها تا چند سال پیش رواج بسیار زیادی داشت و یکی از اولین انتخاب های افراد برای طراحی کابینت ها محسوب می شدند. اما به مرور زمان با توجه به افزایش قیمت چوب، استفاده از کابینت های تمام چوب با چالش هایی روبرو شد و برای برخی از افراد مقدور نبود. از همین رو کابینت های طرح چوب و کابینت های روکش چوب به بازار آمدند. معایب کابینت روکش چوب اگرچه در مرحله اول موجب می شود که ما چندان رغبتی به خرید این کابینت ها نشان ندهیم اما مزایای این کابینت ها موجب می شود که بر روی برخی از این معایب چشم پوشی کرده و برای خرید آنها اقدام کنیم.
کابینت روکش چوبی به کابینت هایی گفته می شود که معمولا از ورق های ام دی اف ساخته شده اند و بر روی آنها روکشی از چوب طبیعی و یا چوب مصنوعی که همان طرح چوب می باشد کشیده شده است. این کابینت ها با توجه به اینکه چوب قیمت تمام شده بالایی دارد یکی از گزینه های مناسب محسوب می شود. اما معایب کابینت روکش چوب هم موردی است که باید قبل از توجه به قیمتی که کابینت ها دارند مورد توجه شما قرار بگیرند تا بتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید و آگاهانه انتخاب کنید.
کابینت هایی که درب و بدنه اصلی آنها از ترکیب ورق ام دی اف و روکش چوب ساخته شده باشد، به عنوان کابینت روکش چوب شناخته می شود. برای ساخت کابینت های روکش چوبی می شود از روکش چوب های طبیعی استفاده کرد و یا از روکش های مصنوعی طرح چوب استفاده کرد. معایب کابینت روکش چوب تقریبا چه در صورت استفاده از چوب طبیعی و چه در صورت استفاده از چوب مصنوعی می تواند یکسان باشد.
استفاده از کابینت چوبی بهتر است یا کابینت روکش چوب
با توجه به مزایا و معایب کابینت روکش چوب که در ادامه این مطلب برای شما شرح خواهیم داد شما متوجه این موضوع خواهید شد که استفاده از کابینت های روکش چوبی و تمام چوبی نمی تواند برای شما حتما بهتر یا بدتر باشد. در واقع این شرایط شما است که تعیین می کند کدامیک از انواع این کابینت ها برای شما بهتر است. برای مثال اگر شما بودجه کافی برای خرید کابینت تمام چوبی را ندارید بهترین گزینه و بهترین انتخاب برای شما خرید کابینت روکش چوب می باشد.
بازهم اگر شرایط مالی شما چندان مناسب نیست می توانید از کابینت روکش چوب طبیعی استفاده کنید تا هزینه های نهایی به مراتب کمتری را پرداخت کنید. در این شرایط استفاده از کابینت روکش چوب طبیعی برای شما بهتر از استفاده از کابینت تمام چوب است. اما با توجه به برخی از معایب کابینت روکش چوب، استفاده از کابینت های تمام چوب می تواند برای شما گزینه ای مناسب باشد. برای مثال اگر شما به دنبال داشتن دوام و ماندگاری بالایی هستید کابینت های تمام چوب دوامی بالاتر دارند از همین رو گزینه هایی بهتر برای شما محسوب می شوند.
همانطور که متوجه شدید این شرایط شما و خواسته های شما است که تعیین میکند کابینت تمام چوب برای شما بهتر است یا کابینت روکش چوب. همچنین اینکه از کابینت روکش چوب طبیعی یا مصنوعی استفاده کنید هم بسته به شرایط شما دارد. یکی دیگر از مواردی که با توجه به مزایا و معایب کابینت روکش چوب وجود دارد و باعث می شود که این کابینت ها برای برخی از افراد گزینه های بهتری محسوب شوند این است که این کابینت ها دارای تنوع بالایی در طرح و رنگ هستند و امکان سفارشی سازی آنها وجود دارد. به همین دلیل اگر شما می خواهید کابینت های خود را سفارشی سازی کنید استفاده از کابینت روکش چوبی برای شما گزینه ای مناسب محسوب می شود.
چرا از کابینت های روکش چوبی استفاده می شود
برای اینکه بتوانیم در انتهای این مطلب در خصوص مزایا و معایب کابینت روکش چوب به خوبی اطلاعات مفیدی را به شما ارائه دهیم باید از تمامی جنبه ها کابینت های روکش چوبی را مورد بررسی قرار دهیم. در این بخش قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که چرا از کابینت های روکش چوبی استفاده می شود. باید این نکته را بدانید که دو دلیل عمده برای استفاده از کابینت روکش چوبی به جای کابینت تمام چوبی وجود دارد که این دو دلیل عبارت اند از:
- زمانی که ما در کابینت های خود نیاز به داشتن سطحی صاف و صیقلی داریم یکی از بهترین انتخاب ها برای ما با توجه به مزایا و معایب کابینت روکش چوب، می تواند کابینت روکش چوب طبیعی یا مصنوعی باشد. در این شرایط بهتر است ما از این روکش ها به جای استفاده کامل از چوب بهره ببریم. چرا که می توانند نیازهای ما را به راحتی برطرف کرده و سطح صاف مورد نظر ما را ارائه دهند.
- اما دلیل دیگری که باعث می شود به عنوان یکی از مهمترین دلایل استفاده از کابینت روکش چوب برای ما مطرح شود بحث قیمت تمام شده و هزینه های کابینت هایی می باشد که با روکش چوب ساخته شده اند. در بررسی مزایا و معایب کابینت روکش چوب، قیمت نهایی پایین این محصولات به عنوان یکی از مزایای مهم استفاده از این کابینت ها شناخته می شود. به همین دلیل یکی از مواردی که موجب می شود افراد نسبت به خرید کابینت هایی اقدام کنند که با روکش چوب ساخته شده است مسئله قیمت بسیار اقتصادی و مقرون به صرفه آنها می باشد.
انواع کابینت روکش چوب
پیش از بیان معایب کابینت روکش چوب لازم است بدانید که یکی از مزایای این کابینت ها این است که دارای انواع مختلفی از نظر سبک طراحی می باشند. برای مثال شما می توانید این کابینت ها را در سبک کلاسیک، نئوکلاسیک و یا در سبک مدرن طراحی کنید و مورد استفاده قرار دهید. اما این کابینت ها از نظر جنس بدنه هم دارای انواع مختلفی هستند که ام دی اف یکی از محبوب ترین و شناخته شده ترین انواع آنها محسوب می شود. همچنین کابینت های ساخته شده با روکش چوب از نظر جنس چوبی که در ساخت روکش آنها به کار رفته هم می تواند دارای انواع مختلفی باشند که عبارت اند از:
- روکش بلوط: شما می توانید از چوب بلوط برای ساخت کابینت روکش چوب خود استفاده کنید. از معایب کابینت روکش چوب بلوط می توان به قیمت نسبتا بالایی که این روکش ها دارند اشاره کرد.
- روکش گردو: چوب گردو هم بعد از بلوط در رده دوم گران ترین چوب ها قرار دارد اما از طرفی زیبایی و دوام بسیار بالایی را به همراه خواهد داشت.
- چوب ملچ: یکی دیگر از انواع روکش های کابینت های دارای روکش چوبی که از محبوبیت بالایی فعلا برخوردار نیست و پیش بینی می شود با توجه به مزایای بالایی که دارد در آینده بسیار محبوب شود.
- چوب راش: محبوب ترین و شناخته شده ترین انواع روکش چوبی طبیعی استفاده از چوب راش در ساخت این روکش ها محسوب می شود. این روکش ها هم ارزان تر هستند و هم جلوه و زیبایی بسیار بالایی را بری کابینت های ما به همراه خواهند داشت.
مزایا و معایب کابینت روکش چوب
برای کابینت های روکش چوب می شود برخی از موارد را به عنوان مزایای استفاده از آنها و برخی از موارد را به عنوان معایب استفاده از آنها بیان کرد. به همین دلیل در این مطلب قصد داریم این موارد را به شما معرفی کنیم. شما با آگاهی از مزایا و معایب کابینت روکش چوب می توانید خرید خود را با اطلاع کامل انجام دهید و دقیقا بدانید که هزینه ای که می کنید در قبال آن چه چیزی را به دست می آورید و چیزی که به دست می آورید دارای چه مزایا و چه معایبی می باشد. از همین رو ما در ابتدا مزایا و سپس معایب استفاده از کابینت روکش چوبی را به شما معرفی می کنیم.
مزایای استفاده از کابینت روکش چوب
- این کابینت ها دارای قیمت تمام شده بسیار پایین تری به نسبت کابینت های تمام چوب هستند.
- شما می توانید از روکش چوب طبیعی و یا مصنوعی در ساخت کابینت های روکش چوبی استفاده کنید.
- برای استفاده از کابینت های روکش چوبی تنوع زیادی در طرح و رنگ وجود دارد و شما می توانید کابینت های خود را سفارشی سازی کنید.
- حال و هوایی که استفاده از این کابینت ها به آشپزخانه شما می دهد با حال و هوای کابینت های تمام چوبی یکسان می باشد.
معایب استفاده از کابینت روکش چوب
با توجه به اینکه کابینت های روکش چوب مزایای بسیاری دارند و همین مسئله موجب شده است که این کابینت ها بسیار مورد توجه قرار بگیرند اما باید بدانید که این کابینت ها برخی معایب هم دارند که بد نیست شما از آنها مطلع باشید. برخی از مهمترین معایب کابینت روکش چوب عبارت اند از:
- امکان دارد کابینت های روکش چوبی بر اثر ضربه و یا بر اثر رطوبت بالا آسیب ببینند. در این شرایط امکان دارد روکش آنها متورم شده و یا از سطح ورق ام دی اف به طور کامل جدا شوند. در این صورت دیگر چسباندن آنها کار ساده ای نیست و زیبایی کابینت های شما با مشکل روبرو می شود.
- کابینت های روکش چوب بسیار آسیب پذیر هستند و امکان دارد دارای دوام و ماندگاری کمتری به نسبت چوب باشند.
- اگر در ساخت این کابینت ها از رنگ های درجه دو برای رنگ آمیزی استفاده شود، رنگ کابینت روکش چوب در اثر تابش نور خورشید به مرور زمان می تواند کدر شود و تغییر کند.
سخن پایانی
با وجود مزایا و معایب کابینت روکش چوب این شما هستید که باید بر اساس بودجه ای که در اختیار دارید و شرایط موجود در آشپزخانه ای که دارید برای خرید کابینت مورد نیاز خود اقدام کنید. (چوبی وب)