کابینت

ساخت کابینت روکش چوب

با توجه به اینکه چوب یکی از بهترین انتخاب ها و بهترین گزینه ها برای ساخت کابینت می باشد، بسیاری از افراد برای استفاده از کابینت های چوبی علاقه نشان می دهند. اما با توجه به اینکه قیمت چوب در این سالها رو به افزایش رفته است، انجام این کار برای بسیاری از افراد دیگر مقدور نمی باشد. به همین دلیل طراحان و سازندگان کابینت برای پوشش این شرایط به ساخت کابینت روکش چوب روی آورنده اند تا بتوانند همان طرح  چوب را ارزان تر ارائه دهند.

کابینت روکش چوب چیست؟

برای ساخت کابینت های طراحی شده در سبک کلاسیک و یا نئوکلاسیک معمولا از انواع روکش های چوبی استفاده می شود. روکش های چوبی دارای مزیت های زیادی هستند که در مقدمه به یکی از مهمترین مزایای آنها یعنی مقرون به صرفه بودن اشاره کردیم. روکش چوبی در واقع جایگزینی برای چوب محسوب می شود تا همه افراد بتوانند کابینت های خود را با طرح دلخواه چوبی خود داشته باشند. اگرچه ساخت کابینت روکش چوب می تواند زیبایی بسیار زیادی به همراه داشته باشد و از طرفی مقرون به صرفه هم باشد، اما به این دلیل که بافت و تراکم کمتری نسبت به چوب دارد، می تواند سطحی آسیب پذیرتر را به وجود آورد. برای مثال به سختی می توانیم درصد مقاومت کابینت های روکش چوب را در برابر حرارت مستقیم بالا ببریم. به این ترتیب باید از گذاشت قابلمه هابی داغ بر روی کابینت های ساخته شده با روکش چوبی به شدت خودداری کنید.

برای اینکه بتوانید میزان مقاومت در ساخت کابینت روکش چوب را افزایش دهید می توانید از برخی از رنگ های ضد آب، ضد حرارت و یا ضد UV استفاده کنید. این کار موجب می شود که میزان مقاومت و طول عمر این کابینت ها تا اندازه قابل توجهی افزایش پیدا کند. اما همچنان باید این نکته را در نظر داشته باشید که بهتر است از گذاشتن وسایل داغ و یا ریختن مستقیم آب بر روی روکش چوبی کابینت ها خودداری کنید. چرا که با همه این تمهیدات و تاثیرات مثبتی که این روش ها دارد، باز هم این کابینت ها تا حدودی نسبت به این شرایط آسیب پذیر محسوب می شوند.

انواع کابینت روکش چوب

ساخت کابینت روکش چوب می تواند به دو صورت مختلف صورت بگیرد. در واقع اگر بخواهیم نحوه ساخت کابینت روکش چوب را بررسی کنیم می توانیم دو روش کلی را برای شما معرفی کنیم. یکی اینکه از روکش چوب مصنوعی برای ساخت کابینت استفاده کنید و دیگری اینکه از روکش چوب طبیعی استفاده کنید. با توجه به اینکه کابینت روکش چوب طبیعی طرفداران زیادی دارد، معمولا ساخت روکش های طبیعی هم زیادتر انجام می شود. از طرفی باید در نظر داشته باشید که وقتی از کابینت روکش چوب استفاده می کنید می توانید تنوع بسیار بالایی را در کابینت های خود تجربه کنید و همان زیبایی مورد نظر خود را هم که در چوب مشاهده می کنید، در روکش چوبی تجربه کنید به علاوه اینکه هزینه های کمتری هم پرداخت خواهید کرد.

استفاده از کابینت های تمام چوب بهتر است یا کابینت های روکش چوب

یکی از متداول ترین سوالاتی که بسیاری از افراد مطرح می کنند این است که ساخت کابینت روکش چوب بهتر است یا باید از کابینت های تمام چوب استفاده کنند. در درجه اول باید بگوییم که این شما هستید که باید در این خصوص تصمیم بگیرید. اما نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که کابینت های تما چوب دارای زیبایی منحصر به فردی هستند که شما در کابینت های روکش چوب کمتر می توانید شاه آن باشید. البته تقریبا همان زیبایی را تجربه می کنید ولی با تفاوت هایی مشخص. از طرفی اگر به دنبال کاهش هزینه های خود هستید قطعا ساخت کابینت روکش چوب برای شما گزینه ای مقرون به صرفه تر می باشد و شما می توانید این کابینت ها را انتخاب کنید. اگر هم به دنبال این هستید که دوام بسیار بالایی را تجربه کنید بهترین انتخاب برای شما استفاده از کابینت تمام چوب به جای کابینت روکش چوب می باشد. این شما هستید که باید تصمیم بگیرید.

دلایل استفاده از کابینت روکش چوب به جای کابینت تمام چوب

زمانی که ساخت کابینت روکش چوب رواج پیدا کرد با استقبال زیادی از سمت مصرف کنندگان روبرو شد. بدون تردید مزایایی که این نوع کابینت ها دارند و شرایطی که برای ما ایجاد می کنند موجب این میزان استقبال شده است. در این بخش قصد داریم به معرفی دو مورد از مهمترین دلایلی بپردازیم که موجب می شود استفاده از کابینت های روکش چوب برای ما توجیه داشته باشد اشاره کنیم. این دو مورد عبارت هستند از:

  • برخی از مواقع هستند که ما به ساخت کابینت روکش چوب نیاز داریم، یعنی این کار برای ما یک ضرورت مهم محسوب می شود. زمانی که ما قصد داشته باشیم که سطحی صاف و یکنواخت را تجربه کنیم می توانیم از کابینت های ورق ام دی اف با روکش چوب استفاده کنیم. چرا که در این شرایط شاهد دوام و استحکام بسیار بالاتری در یک سطح کاملا صاف خواهیم بود در این شرایط ما چاره ای جز استفاده از روکش چوب در پیش نخواهیم داشت.
  • دلیل دیگر استفاده از کابینت های روکش چوب این است که این کابینت ها برای ما بسیار مقرون به صرفه تر هستند. در واقع ساخت کابینت روکش چوب می تواند برای ما ارزان تر تمام شود، به همین دلیل در بازار هم دارای قیمت کمتری می باشد و مصرف کننده می تواند با کاهش هزینه های خود کابینتی داشته باشد که حداقل، روکش آن از چوب ساخته شده است. در این شرایط هم برخی از افراد برای کاهش هزینه های خود چاره ای ندارند جز اینکه از کابینت های ساخته شده با روکش چوب استفاده کنند.

 

مزایای استفاده از کابینت روکش چوب

برخی از مهمترین مزیت هایی که استفاده از کابینت های روکش چوب برای مصرف کننده به همراه دارد عبارت اند از:

  • ساخت کابینت روکش چوب طبیعی دارای زیبایی و اصالت می باشد.
  • در کابینت های ساخته شده با روکش چوب امکان سفارشی سازی برای مشتریان وجود دارد و مشتریان با مجموعه از طرح ها و رنگ های متنوع روبرو هستند.
  • حال و هوایی که کابینت های روکش چوبی به آشپزخانه می دهند با حال و هوای کابینت های تمام چوب یکسان می باشد.
  • قیمت نهایی خرید و نصب کابینت های روکش چوب نسبت به تمام چوب بسیار ارزان تر می باشد.

معایب استفاده از کابینت های روکش چوب

علی رغم تمامی مزایایی که استفاده از کابینت روکش چوبی دارد، ساخت کابینت روکش چوب خالی از برخی از ایرادات نیست. به همین دلیل در این بخش قصد داریم برخی از مهمترین ایراداتی که استفاده از کابینت روکش چوبی به همراه دارد را برای شما عزیزان معرفی کنیم تا شما در مورد انتخاب خود آگاهی کامل داشته باشید. مهمترین معایب و ایرادات رایج در استفاده از کابینت های روکش چوبی عبارت اند از:

  • امکان جدا شدن روکش چوبی از کابینت وجود دارد. یعنی امکان دارد با گذر زمان روکش چوبی به صورت کامل از کابینت جدا شود. برای اینکه بتوانید دوباره روکش را بر روی کابینت بچسبانید باید هزینه کنید و احتمالا دیگر همان زیبایی اولیه را تجربه نمی کنید. بر اثر رطوبت و یا برخورد شی امکان جدا شدن بیشتر از هر زمان دیگری وجود دارد.
  • اگر ساخت کابینت روکش چوب با استفاده از رنگ های درجه دو انجام شده باشد این احتمال وجود دارد که کابینت به مرور زمان تغییر رنگ دهد. در این شرایط معمولا کابینت کدر شده و شفافیت خود را از دست می دهد.
  • کابینت روکش چوب به نسبت کابینت های تمام چوب دارای درصد بالاتری از آسیب پذیری می باشد به همین دلیل نگهداری و مراقبت از آنها برای شما سخت تر می باشد.

انواع کابینت های روکش چوب

ساخت کابینت روکش چوب می تواند از نظر طراحی دارای سه مدل مختلف باشد. این کابینت ها می توانند به صورت مدرن، نئوکلاسیک و یا به صورت کلاسیک طراحی شوند. همچنین امکان دارد که جنس بدنه آنها ام دی اف، های گلاس و یا سایر جنس های مختلف باشد. اما این کابینت ها از نظر روکش مورد استفاده در ساخت هم دارای دسته بندی متفاوتی هستند. می شود روکش چوبی این کابینت ها را از جنس های مختلفی ساخت که همین مسئله دسته بندی انواع کابینت های روکش چوب را می تواند متنوع تر کند. برخی از انواع جنس هایی که ساخت کابینت روکش چوب با آنها ممکن است را می توانید در ادامه مشاهده نمایید:

 

  •     کابینت های ساخته شده با روکش چوب ملچ که البته کاربردهای کمتری دارند نسبت به سایر روکش های چوبی
  •     استفاده از روکش بلوط برای ساخت کابینت های روکش چوبی که بسیار گران تر از سایر انواع روکش ها هستند
  •     استفاده از روکش گردو که می تواند برای شما دوام و ماندگاری بالاتری را به همراه داشته باشد.
  •     استفاده از چوب راش برای ساخت کابینت روکش چوب که یکی از رایج ترین انواع کابینت های روکش چوبی می باشد.

مراحل ساخت کابینت روکش چوب

ساخت کابینت روکش چوب دارای اصول و قواعد مشخصی می باشد که باید در زمان ساخت این اصول و قواعد رعایت شوند. به همین دلیل در این بخش از مطلب به عنوان بخش پایانی مطلب قصد داریم در خصوص این مراحل اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. این اطلاعات به شما کمک می کند به خوبی از تمامی مراحلی که کابینت های روکش چوبی به کمک آنها ساخته می شود مطلع شوید و بدانید نحوه ساخت کابینت روکش چوب چگونه است؟

  • برای ساخت درب کابینت از ورق های ام دی اف پوشیده شده با روکش چوب استفاده می شود.
  • بدنه کابینت روکش چوبی معمولا از نئوپان و یا ام دی اف ساخته می شود و سپس روکش چوبی به آن متصل می شود.
  • در ابتدا باید ورق های ام دی اف برای ساخت درب و بدنه آماده شود و سپس شرایط برای چسباندن روکش چوب بر روی ورق های ام دی اف فراهم شود.
  • آماده کردن ورق های ام دی اف برای اینکه شرایط ساخت کابینت روکش چوب فراهم شود به این ترتیب است که ابتدا سطح ام دی اف را سمباده می زنند. این کار موجب میشود که سطح صاف و صیقلی شود و از هر گونه آلودگی پاک شود.
  • در مرحله بعدی باید به سطح صیقلی شده ورق های ام دی اف چسب چوب مخصوص برای چسباندن روکش چوبی زده شود.
  • حالا باید روکش های چوبی را در کنار هم قرار دهند و هر یک از این روکش ها را به درستی چسب کاری کنند تا آماده چسبیدن به ورق های ام دی اف شوند.
  • برای اینکه میزان استحکام کابینت و روکش های چوبی افزایش پیدا کند باید به طرف دیگر روکش چوبی که قرار است سطح کابینت را تشکیل دهد هم چسب زده شود.
  • در ادامه مراحل ساخت کابینت روکش چوب باید پس از چسب کاری طرح هایی که بر روی روکش چوبی هستند را به دقت بررسی کنید. این طرح ها عموما مکمل هم هستند و زمانی که به درستی در کنار هم قرار می گیرند کامل می شوند پس باید این طراح ها را به درستی در کنار هم قرار دهید.
  • حال باید روکش های چوبی را بر روی ام دی اف قرار دهید و فشرده کنید تا این دو بخش به صورت کامل به یکدیگر بچسبند.
  • در آخرین مرحله از مراحل ساخت کابینت روکش چوب باید خورده ها و اضافه های روکش چوبی را از سطح کابینت جدا کنید تا روکش دقیقا به صورت کاملا استاندارد بر روی بدنه ورق های ام دی اف قرار بگیرد و زیبایی کابینت را افزایش دهد.

سخن پایانی

ساخت کابینت روکش چوب اگرچه دقیقا همان مزایای استفاده از ساخت کابینت چوبی را به همراه ندارد، اما می تواند برای شما بسیار کاربردی و مفید باشد. چرا که هزینه های خرید کابینت را تا اندازه های قابل توجهی کاهش می دهد از همین رو هم برای مصرف کننده به جهت قیمت کمتر مناسب است هم می تواند برای فروشنده فروش بیشتری را به همراه داشته باشد.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *